Alexandru Panait este un expert recunoscut în domeniul securității cibernetice și blockchain, cu o vastă experiență în arhitectura de soluții software și cercetare.

Realizările lui Alexandru Panait

El este fondatorul AIPSS, o companie IT din Bucuresti, unde se ocupă de outsourcing și consultanță, precum și de crearea de produse originale, cum ar fi soluții de SmartCity precum e-primariaTa, sau tehnologii Blockchain.

Breșă de securitate

Alexandru a descoperit o breșă de securitate în Sistemul Național de Plată din România, care ar fi putut scurge datele a milioane de români. Acest lucru a atras atenția guvernului, precum și a presei și a industriei de securitate cibernetică din România.

Cercetare

Datorită acestor realizări, Alexandru Panait a fost selectat să participe la programul “Next Generation Internet” al Comisiei Europene, unde a primit 25.000 de euro pentru a conduce un proiect de cercetare de 3 luni privind sistemele guvernamentale descentralizate. Proiectul, numit NGI Explorers, a avut ca scop întărirea parteneriatelor strategice între UE și SUA în ceea ce privește inovarea și cercetarea.

Nominalizări

Alexandru Panait a fost, de asemenea, nominalizat în lista Forbes 30 sub 30 pentru crearea unei soluții SaaS care a permis digitalizarea tuturor primăriilor din România în doar trei zile. Această realizare a atras atenția presei și a industriei tehnologice din România.

Caritate

Alexandru Panait a fondat și Refugees.ro, prima platformă din lume dedicată refugiaților ucraineni. În doar o săptămână de la lansare, platforma a înregistrat 250.000 de vizitatori unici și peste 8.000 de formulare completate din întreaga lume.

Blockchain

În plus, Alexandru a fost co-fondator și Director General al WebDollar, un ecosistem blockchain construit de la zero fără niciun fel de finanțare, care a avut un maxim market cap de 13 milioane de dolari. El a construit o comunitate cu peste 15.000 de membri și 25 de dezvoltatori. Alexandru a mai fondat și AI Panait, o platformă inovatoare de angajare pentru inteligență artificială.

Aparitii Media

In Fata Ta cu Alexandru Panait