Digitalizarea Românieisau mai bine spus, lipsa acesteia ne pune într-o situație fără precedent, în care sistemele noastre individuale și colective sunt testate brusc, la maxim.

Este esențial  ingelegem  Digitalizarea României impacteaza direct sănătatea noastră fizică și mentală, prin intermediul serviciilor și procedurilor care fac parte din viața noastră zilnică.

Statul la cozi pentru cumpărături, adeverințe, plăți, înmatriculări, rețete, aflarea unor informații oficiale ce ne privesc nu este o opțiune sănătoasă nici astăzi, nici în viitorul de după mâine.

Știm deja că această criză medicală infectează rapid economia globală, cu efecte dramatice. Ne așteptăm, deci, la o lume post-covid 19 afectată de vulnerabilități medicale, sociale și economice. Criza financiară din 2008 pare, prin comparație, o simplă gripă.

Transformarea este inevitabilă și 2020 este anul în care România și autoritățile publice trebuie să evolueze radical pentru a evita o convalescență pe care nu credem că ne-o putem permite. 

Acum este momentul critic să dăm toți o mână de ajutor și, împreună, să digitalizăm cu adevărat administrația publică din România. Nu doar pentru a evita crize de asemenea magnitudine în România următorilor ani, ci și pentru a injecta România din 2020 cu vitaminele de care are nevoie de prea mult timp, pentru a crește cu și pentru noi. Avem nevoie de tehnologie pentru a rămâne puternici împreună, chiar și de la distanță.

Avem nevoie de o țară mai responsabilă, mai rapidă, mai transparentă, mai rezistentă la afecțiuni medicale și de protocol.

Deloc întâmplător, în urmă cu jumătate de an an echipa noastră a început să investească în dezvoltarea unui software de ultimă generație pentru primării. Astfel a luat naștere e-PrimariaTa, o soluție care transformă cozile la ghișeu, formularele tipizate și dosarele cu șină în date online securizate, documente disponibile 24/7 și înregistrări cu doar câteva click-uri.

În ultimele luni am fost pe teren în 5 județe din țară, discutând cu primarii despre cum le putem ușura viața – a lor și a cetățenilor pe care îi deservesc. Am sesizat că un număr foarte mic de primari înțeleg nevoia digitalizarii, cei mai mulți neavând niciun interes în acest sens, nici măcar la costuri minime de achiziție. 

Iată însă că zilele acestea, în care distanțarea socială este obligatorie, o astfel de soluție este esențială pentru funcționarea optimă a administrației publice. 

Din acest motiv, echipa AIPSS oferă acum gratuit soluția pentru digitalizarea administrației publice, în limita resurselor disponibile

Nu avem doar o idee, avem o soluție software testată, pregătită să preia nevoile primăriilor din întreaga țară. Avem deja dezvoltate funcționalități cu aplicabilitate imediată:

  • Registrul online al documentelor – depuneri și înregistrări
  • Arhiva online a documentelor
  • Sistem de management intern al documentelor
  • Istoricul complet al tuturor acțiunilor realizate de funcționari și cetățeni în aplicație
  • Contul cetățeanului, unde își poate verifica și achita dările către stat și amenzile
  • Sistem de raportare a problemelor locale de către cetățeni (cu geolocație)
  • Sistem de management al angajaților din primărie
  • Sistem de management al departamentelor din primărie
  • Organigrama structurii interne generată live, conform modificărilor aduse structurii interne
  • Sistem de raportare a eficienței activității funcționarilor și a departamentelor

Avantajele sistemului nostru:

Instalare rapidă – Orice primărie poate fi înregistrată în cadrul platformei în doar câteva minute, având acces instant la toate tool-urile necesare.

Posibilități nelimitate de adăugare de noi funcționalități – Platforma este construită modular, astfel încât pot fi adăugate ușor noi servicii, fără întreruperi de funcționare

Actualizări centralizate – Orice update făcut în sistem se aplică simultan la toate instituțiile înregistrate în platformă

Opțiuni de personalizare – Conform specificului instituției publice, soluția poate fi adaptată cu ușurință pentru poliție, sisteme medicale, sisteme juridice, etc.

Date descentralizate pe blockchain – Datele sunt stocate în mod public și transparent pe un blockchain privat, accesibile doar utilizatorilor autorizați, și nu pot fi modificate de terți

Comunicare rapidă a datelor între instituții – Sistemele pot fi interconnectate și datele se trimit instant între instituțiile din platformă.

Nu ne dorim să vedem România suferind, nu ne dorim să o vedem rezolvând probleme noi cu aceleași soluții vechi și ineficiente. Suntem doar 5 oameni și vom face tot ce putem pentru a implementa soluția noastră cât mai rapid și în cât mai multe primării din țară.

Avem însă nevoie de ajutorul vostru.

Alexandru Panait

Dacă administrația publică din România va reacționa așa cum sperăm, la această “rețetă” de evoluție, vom avea nevoie și de ajutorul altora pentru a putea scala în timp util soluția noastră gratuită.

Facem pe această cale un apel către companiile care pot susține acțiunea AIPSS, prin specialiști sau resurse financiare, să ne unim forțele pentru a îmbunătăți viața noastră, a tuturor. Suntem aici pentru discuții, mesaje și formarea de echipe care vor influența sănătatea a 20 de milioane de români.

Dați-ne un mesaj la alexandru.panait@aipss.ro sau pe WhatsApp la (0786 734 433) și haideți să construim împreună.

Dacă credeți și voi că țara ai cărei oameni sunt printre cei mai apreciați în multinaționalele de software din întreaga lume merită să fie o țară digitalizată într-un mod responsabil, vă rugăm să contribuiți la efortul nostru prin transmiterea acestui mesaj. Poate că astfel vom reuși împreună să ducem România în 2021.

Dați un share acestui articol către rețeaua voastră de prieteni sau către un membru al administrației publice, care poate beneficia imediat de soluția noastră gratuită.

Suntem împreună, chiar și de la distanță. Și ne dorim un viitor sănătos, care să depășească rapid problemele momentului. Împreună putem fi din nou împreună.