Tânărul Inventator vâlcean Ionuţ Budişteanu s-a întors de la Salonul de Invenţii de la Bruxelles 2014 cu cinci premii şi două medalii, obţinute pentru un dispozitiv electronic menit să faciliteze prinderea unor infractorii care vandalizează un bancomat.

“Am fost selectat de către Ministerul Educaţiei Naţionale să particip la Salonul Internaţional de Invenţii de la Bruxelles — Brussels Innova 2014, fiind ceea de a 63-a ediţie a evenimentului. Eu am prezentat o invenţie constând într-un dispozitiv electronic conectat la mai multe camere de filmat şi un microfon ce recunoaşte automat amprenta spectrală a zgomotului produs de către un polizor unghiular când un infractor încearcă să taie cu un polizor/polidisc un bancomat, dar și momentul în care un spărgător care poartă cagulă intră într-o anumită instituţie. Deci recunoaşte momentul în care vede că cineva poartă o cagulă şi îşi acoperă faţa şi implicit dă alarmă. Pentru mine este prima ediţie la Salonul Internațional de Invenţii de la Bruxelles, unde am obţinut trei premii şi o medalie de aur. O medalie şi un premiu special dat de către Taiwan Prominent Inventor Association şi un premiu special dat de către Secretarul de stat din Bruxelles”, a declarat luni, Ionuţ Budişteanu, citat de Agerpres.

Inventatorii şi cercetătorii români au participat la a 63-a ediţie a Concursului internaţional Bruxelles — EUREKA dedicat inventicii, organizat în perioada 13-15 noiembrie, la Bruxelles, în cadrul Salonului INNOVA. România a fost prezentă cu 25 de invenţii care au fost expuse în standul realizat sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN).

Salonul INNOVA din capitala Belgiei s-a consacrat de-a lungul vremii ca un prestigios spaţiu de întâlnire între cercetători, oameni de ştiinţă, cadre didactice universitare şi întreprinzătorii cei mai activi şi mai interesaţi de ‘nou’ din mediul de afaceri. Festivitatea de premiere este programată sâmbătă, 15 noiembrie, ora 19.00.

Articol preluat de pe Antena3