Cei doi tineri programatori români sunt cunoscuţi la nivel mondial iar acum sunt şi fondatorii singurului proiect românesc din sectorul blockchain care se bucură de o susţinere în rândul experţilor din întreaga lume.

WebDollar este o monedă digitală bazată în browser, creată de Ionuţ Budişteanu şi Alexandru Panait, doi tineri români cu un interes aparte pentru tehnologie şi business.

Contactat de Adevărul, Ionuţ Budişteanu a acceptat să vorbească despre proiectul său:

WebDollar este prima criptomonedă creată de la zero de un român. Avem tot ce trebuie să aibă o monedă digitală: mineri, traderi, utilizatorii au un avantaj pentru că pot folosi WebDollar ca să facă un transfer în 40 de secunde. Avem 10.000 de oameni în comunitatea noastră, care minează şi fac trading cu moneda WebDollar.

“Sunt din ce în ce mai mulţi oameni care au un portofel digital, iar noi încercăm să îl şi simplificăm. Pentru a folosi WebDollar, nu trebuie să instalezi un program, doar intri pe site şi ţi se creează un wallet care se salvează în calculatorul tău şi la care noi nu avem accces.”

El a discutat şi avantajele pe care le oferă moneda nouă:

”Ideea WebDollar este de a fi nativă pe internet. Pentru a folosi o monedă digitală, trebuie să instalezi un portofel pe calculatorul tău, să îl descarci, să te sincronizezi, iar acest lucru durează. WebDollar foloseşte un concept matematic care descarcă doar ultimele tranzacţii, nu tot sistemul.

Toată reţeaua este susţinută de comunitatea noastră şi de oricine este interesat de WebDollar. Efectiv, în momentul în care porneşti browser-ul, ajuţi comunitatea şi moneda digitală.”

Întrebat despre securitatea pe care o oferă criptomoneda, Ionuţ a răspuns:

 

”WebDollar oferă securitate într-un sistem descentralizat în care noi nu putem controla moneda, nu putem refuza o tranzacţie. Cât timp vom avea internet, curent şi interes, moneda va fi online. Este imposibil să dispară.”

În final, el a vorbit şi despre direcţia în care se îndreaptă criptomonedele.

”Criptomonedele sunt din ce în ce mai populare şi mai folositoare, mai ales pentru transfer de asset-uri internaţionale, deşi preţul lor nu mai este aşa de mare. Există o ciclicitate, preţul creşte şi scade.  Sunt foarte multe avantaje pentru o astfel de monedă.

Văd o utilitate foarte mare în criptomonede, sistemul bancar este într-un proces de schimbare şi consider că viitorul va fi al criptomonedelor.”

Pentru a afla mai multe informaţii despre WebDollar, cei interesaţi pot accesa site-ul webdollar.io.

Articol preluat de pe Adevarul.ro